Seminaraftener

Det overordnede formål med disse aftener er at inspirere jer unge og forberede jer bedst til selv at skulle fortælle andre om EU. Det er vigtigt, at I unge selv bliver aktive og at seminarerne krydres med problemstillinger, der udfordrer jer unge og giver indblik i, hvordan EU påvirker jeres hverdag. Man kan sagtens forstille sig en seminaraften med nogle bestemte overordnede emner, som fx globalisering, globale borgere, integration, landbrug, fair trade, miljø, de danske forbehold og EURO, kultur, forskning og innovation, hvis det skulle vise sig at være et ønske fra jer.

1. Seminaraften (mandag 8. september 2014, 19.00-21.30):
Vi starter med en detaljeret beskrivelse af projektet EU-Ambassadørerne og hvad det vil sige at være en EU-Ambassadør. I må også gerne komme med ideer selv, for EU-Ambassadørerne er jo i bund og grund jer unges projekt.
Mads Terp fra DEO kommer og holder det første oplæg for jer. Han er en meget inspirerende taler og godt til at få skabt en god basis for gruppens fælles forståelse af EU og også snakker lidt om, hvordan I senere vil formidle det lærte videre.

2. Seminaraften (mandag d. 15. september 2014, kl. 19.00 – 21.00):
Denne aften hander om at få opbygget ekspertviden om specifikke EU emner/områder. Vi får denne aften besøg af Sanni Olesen fra Europahuset i København. Hun vil holde et oplæg om de grundlæggende ting i EU. Vi slutter af med et kort oplæg om, hvad I skal forberede til 3. Seminaraften/Debat aften.

3. Seminaraften (mandag d. 22. september 2014, kl. 19.00-21.00):  
Hygge seminaraften. Her spiller/leger vi om EU, mens vi lærer hinadens bedre at kende.
Informationer om studietur til Bruxelles.

4. Seminaraften (29. september 2014, kl. 19:00-21.00 ):
Debat og foredragsaften med politikere, som kan sætte EU emnerne i et mere politisk og aktuelt perspektiv, og som kommer med hver deres side af sagen.
Vi er glade for at kunne præsentere Karen Melchior (Radikale Venstre) og Allan Vesterlund (Folkebevægelsen mod EU) som de to debattører.

5.- 6. Seminaraftener (Efter studieturen):
Vi samler indtryk fra studieturen og laver en opsamling af projektet indtil nu.
Planlægning af ung-til-ung formidling.
Træning i ung-til-ung formidling.
Evaluering af ung-til-ung formidling.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *